Prajitura cu mere

de Lavinia in Prajituri, 19 Mar 2014 | 46207 vizualizari

 

Este foarte delicioasa si aromata !Reteta asta am facut-o de foarte multe ori si de fiecare data a iesit perfect!Are ingrediente la indemana oricui si se face foarte usor!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 380 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 1.7 kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 linguri praf de budinca cu gust de vanilie/amidon
  • 1 lingura gris
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara dupa gust si se lasa la racit pana pregatim aluatul.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma apoi se adauga zaharul,lingura cu lingura,si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile,uleiul si laptele mixand la viteza mica pana se omogenizeaza. Se adauga faina in 2 transe amestecand bine cu un tel (Doar cat sa se incorporeze faina). La final se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie.

Se tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si se toarna jumatate din cantitatea pentru blat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pana se intareste usor aluatul.(10-12 minute). Se scoate din cuptor,se presara putin gris pe toata suprafata aluatului apoi se pune umplutura si se niveleaza bine. Se acopera cu jumatatea ramasa de blat si se introduce din nou la cuptor timp de 40 de minute(pana se aureste usor deasupra )

Cand este rece se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si aluat razuit